ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Італійський журналіст, якого поранили росіяни, ігнорував застереження українських військових – Центр страткому

27.04.2023, 11:28

Центр стратегічних комунікацій заявляє, що журналіст італійського видання La Repubblica Коррад Дзуніно, якого росіяни поранили в Херсоні 26 квітня, ігнорував застереження українських військових. Про це йдеться в заяві центру, оприлюдненій у його телеграм-каналі.

Медійники стали жертвами засідки, найімовірніше, російських снайперів, зазначає центр. Унаслідок ворожого обстрілу Антонівського мосту загинув український помічник-журналіст Богдан Бітік.

“Дзуніно не повідомив про свою роботу в місті відповідальних пресофіцерів. А вже на місці проігнорував завчасні попередження українських військових про небезпеку та крики: “Danger, sir!”, – заявляє центр.    

Також, зазначає центр, Дзуніно як керівник був зобовʼязаний проконтролювати, щоб учасник його групи був не лише в жилеті з написом PRESS, а й з бронею всередині нього. Але італієць порушив правила поведінки для журналістів в умовах бойових дій.

“У будь-якому разі вбивство та поранення журналістів є черговим воєнним злочином РФ”, – зазначає Центр страткому.

Як повідомляв ІМІ, 26 квітня італійська газети La Repubblica повідомила про поранення свого кореспондента Коррадо Дзуніно внаслідок російської атаки. В момент атаки він був разом з фіксером Богданом Бітіком, який загинув.

За даними джерел ІМІ в Збройних силах України, Бітік був без бронежилета та одягнений лише в жилет з написом “Преса”. Водночас італійський кореспондент був у бронежилеті.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом поранення журналіста італійської газети La Repubblica Коррадо Дзуніно. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). 

За даними слідства, 26 квітня російські війська здійснили обстріл району Антонівського мосту біля Херсона, внаслідок цього загинув цивільний чоловік. Вогнепальне поранення плеча отримав кореспондент іноземного видання, який працював над матеріалом про життя в місті.

Liked the article?
Help us be even more cool!