ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Італійські телеканали стали платформою для роспропаганди – спецслужби Польщі

10.06.2022, 12:15
Фото – East News, Mateusz Jagielski
Фото – East News, Mateusz Jagielski

Італійські телеканали стали платформою для вільного спілкування російської пропаганди, де пропагандисти стають рівноправними партнерами для дискусії. Про це повідомив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, інформує Польське радіо.

“Кожне повідомлення Кремля, яке доходить до західної громадської думки, викликає занепокоєння, тому що воно може вплинути на сприйняття російської агресії. ЗМІ в Італії є красномовним прикладом того, як легко і масштабно російська пропаганда може заразити західну інфосферу”, – зазначив Жарин.

На його думку, пропаганда є перманентним елементом війни, яку веде росія проти України, а дезінформаційна діяльність є одним з активних заходів Кремля для досягнення своїх військово-політичних цілей. Російська дезінформація спрямована проти української нації, НАТО та союзників, а також спрямована на західні суспільства, щоб побудувати наратив, сприятливий для росії.

“Російські пропагандисти та експерти, які пропагують проросійські тези, є частими гостями в італійських новинах та журналістських програмах, під час яких коментується “спецоперація в Україні” й поширюється кремлівська пропаганда. Є навіть голоси, що італійські ЗМІ стали російським “дезінформаційним плацдармом на Заході”, – зауважив Станіслав Жарин.

“З початку російської агресії проти України російські політики та провідні пропагандисти практично не залишали італійських програм як на державних, так і на приватних каналах. Вони з’являються в найпопулярніших інтерв’ю та ток-шоу країни розважального характеру, де глядачі аплодують запрошеним гостям”, – наголосив він.

Також Жарин зазначив, що, хоча італійські редакції пояснюють, що вони дбають про представлення різних думок і забезпечення свободи дебатів і що свобода слова полягає в запрошенні представників обох сторін конфлікту, фактично італійські станції стали безкоштовними майданчиками комунікації для російського наративу, де пропагандисти стають рівноправними партнерами.

Liked the article?
Help us be even more cool!