ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Італійська сенаторка заявила, що головною місією жінок має бути материнство

29.12.2023, 13:23

Сенаторка від правої партії Італії Лавінія Меннуні вважає, що основним прагненням молодих жінок має бути народження дітей. Про це вона заявила 28 грудня в ефірі ток-шоу на каналі La7. 

Її слова спричинили обурення серед опозиції, повідомляє видання Hindustan Times.

Як пише видання, партія “Брати Італії” поставила собі за мету припинити падіння народжуваності в країні й пропагує традиційний родинний лад, обмежуючи батьківські права одностатевих пар.

“Моя мати казала мені… мусиш завжди пам’ятати, що в тебе є можливість займатися чим бажаєш, але водночас не забувати, що твоїм першим прагненням має бути самій стати матір’ю”, – сказала сенаторка Меннуні.

В ефірі ток-шоу, яке вона відвідала разом з католицьким архієпископом, Меннуні заявила, що італійські й ватиканські інституції мають знову зробити материнство “крутим” заняттям і заохочувати молодь рано одружуватися й заводити родину.

“Є така потреба, назвемо це місією, бо, на мою думку, коли [жінки] приводять у світ дітей, які стануть майбутніми громадянами, майбутніми італійцями, – це прекрасна річ”, – зазначила 47-річна посадовиця, яка сама має трьох дітей.

Сенаторка Раффаелла Паїта з центристської партії “Italia Viva” заявила, що такі коментарі демонструють “відсталість, від якої соромно”.

“Її слова відлунюють ідеями з обскурантистського минулого, які, на щастя, вже не на часі”, – сказала Паїта.

Посадовиця від лівої партії “Рух п’яти зірок” К’яра Аппендіно написала в соцмережі Х, що “Брати Італії” потерпають від “ностальгії за середньовіччям” і що молодих жінок треба навчати “свободі мріяти й шляхам самореалізуватися згідно з їхніми бажаннями”.

Як пише видання, минулого тижня Меннуні спричинила хвилю критики, запропонувавши законопроєкт, що забороняє директорам шкіл зупиняти заходи з католицькою тематикою на кшталт різдвяних спектаклів і вертепів.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!