ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІТ-компанія намагалася передати окупантам інформацію з електронних систем прифронтової ОВА – СБУ

20.06.2023, 13:09
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила київську ІТ-компанію, яка намагалася передати до РФ інформації з електронних систем однієї прифронтової обласної військово-цивільної адміністрації України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Слідство встановило, що київська ІТ-компанія, яка встановлювала програмне забезпечення в держустанові, надала право доступу до системи електронного документообігу представникам так званої “ДНР”, які діяли під виглядом працівників донецької “філії” компанії. Фігуранти завдяки отриманому онлайн-доступу планували регулярно передавати інформацію з ОВА. 

Як зазначає СБУ, найбільше ворога цікавили відомості про наслідки російських повітряних ударів по енергетичній інфраструктурі регіону. Також загарбники хотіли знати точні координати електропідстанцій, на яких проводились або ще тривають ремонтно-відновлювальні роботи після обстрілів.

Під час обшуків в офісі ІТ-компанії та в помешканнях фігурантів у Києві виявлено: комп’ютери та мобільні телефони із доказами підривної діяльності; печатки і документи, що вказують на ведення “спільного бізнесу” з донецькою “філією”.

На підставі зібраних доказів затримано одного з керівників столичного підрядника. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації).

Також за цією статтею кваліфіковано злочинні дії п’ятьох його спільників з тимчасово окупованого Донецька. Наразі вирішується питання щодо їх притягнення до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!