ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІТ-армія зламала сайт ОДКБ і привітала Путіна з "останнім днем народження"

07.10.2022, 15:07
Фото – телеграм-канал DC8044 F33d
Фото – телеграм-канал DC8044 F33d

Українська ІТ-армія зламала сайт Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) та залишила привітання диктатору Володимиру Путіну з його “останнім днем народження”, повідомляє AIN.ua.

“На зв’язку ІТ-армія України. Хочемо привітати путіна з його останнім днем народження і побажати “комфортної” подорожі до Гааги!” – було в повідомленні, якого зараз на сайті вже немає. Скрін того, який вигляд мав сайт до зламу, запостив телеграм-канал DC8044 F33d.

Водночас, повідомляє видання, сайт російської ОДКБ не працює. 

Нагадаємо, ОДКБ є військово-політичною міжнародною організацією, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан.

26 лютого Міністерство цифрової трансформації запустило проєкт під назвою ІТ-армія, або ж IT Army of Ukraine. ЇЇ основне завдання – боротися проти країни-агресора в цифровій площині. Це волонтерський рух. Станом на березень він об’єднував понад 310 тисяч українських та міжнародних IT-спеціалістів, кіберспеціалістів, працівників креативної індустрії тощо, які борються проти окупанта в онлайні. Долучитися до кібервійська може будь-хто.

Спеціалісти ІТ-армії часто підходять до виконання завдань креативно. Наприклад, зламують сайти Федеральної служби виконання покарань, мінкульту, міненерго, "Росатому". Крім блокування російських ресурсів до завдань ІТ-армії входить поширення серед населення країни-агресора правдивих відомостей про війну в Україні та тиск на компанії, які не хочуть виводити свій бізнес із РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!