ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" передали тисячі унікальних експонатів

Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" передали 5 тисяч унікальних експонатів приватної колекції українського громадського діяча Іллі Левітаса (1931–2014).

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла директорка заповідника Роза Тапанова.

"Разом з Музеєм Голокосту у Вашингтоні й компанією "Архівні інформаційні системи" та її директором Кирилом Вислобоковим ми робимо оцифрування архіву Левітаса. Я вважаю, що цей архів має бути спадщиною ЮНЕСКО, він має бути відкритим для всіх, тому що саме завдяки цьому архіву ми знаємо імена та прізвища тих людей, які загинули в Бабиному Яру", – розповіла Тапанова

Вона пояснила, що документи архіву – це картотеки, особисті речі та фотографії загиблих у Бабиному Яру, документи та інші матеріали про загиблих під час Голокосту та людей, які рятували євреїв від смерті в різних регіонах України. Архів налічує понад 100 тисяч унікальних документів. Багато з них були представлені в музеях Києва і світу, зокрема в Польщі, Чехії, Словаччині, Німеччині, США, Ізраїлі.

За словами Тапанової, завдяки архіву Левітаса заповідник має багато історій, аудіозаписів.

"Ми оцифровуємо цей унікальний матеріал. Він достойний занесення в спадщину ЮНЕСКО. Наступного тижня у Вашингтоні в музеї Голокосту ми будемо говорити про те, як спільно працювати в цьому напрямку", – сказала директорка Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

Liked the article?
Help us be even more cool!