ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іспанський банк повідомив про злам даних клієнтів і співробітників у трьох країнах

14.05.2024, 18:00

Другий за ринковою вартістю банк єврозони, іспанський банк Santander заявив, що певні дані їхніх клієнтів в Іспанії, Чилі й Уругваї, а також дані колишніх і чинних співробітників постраждали під час хакерської атаки на базу даних, яку зберігає третя сторона. Про це повідомляє Reuters.

У банку наголосили, що персонал “негайно вжив заходів для стримання зламу”, зокрема заблокувавши ненадійний шлях доступу до бази даних.

У Santander не розголошували деталей зламу, але зазначили, що запровадили додаткові запобіжні механізми для захисту постраждалих клієнтів.

За словами пресслужби банку, фінансові операції й системи не постраждали, а клієнти можуть і надалі безпечно переказувати гроші, адже в зламаній базі не містилося даних про транзакції або реквізитів, необхідних для здійснення грошових переказів.

Не постраждали також і дані клієнтів на інших ринках і в компаніях.

У банку запевнили, що повідомили регуляторам і правоохоронцям про злам і співпрацюватимуть з ними, а також зв’язуватимуться з потерпілими безпосередньо.

Як повідомляв ІМІ, Північноатлантична рада НАТО заявила, що сповнена рішучості оборонятися та протидіяти кібератакам Росії. Так там відреагували на кібератаки, які РФ застосувала до Німеччини та Чехії.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!