ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іспанська газета запровадила посаду журналіста, який писатиме про гендерну тематику

14.05.2018, 12:24
Фото - jornaldamidia

Іспанська газета El País вперше призначила кореспондента, який писатиме про гендерну тематику, повідомляє Media Sapiens з посиланням на The Guardian.

Керівництво газети ухвалило таке рішення після того, як цю ініціативу пролобіювали журналістки El País. У газеті зазначають, що в суспільстві відбуваються глибокі зміни й ця нова посада в газеті лише є їх відображенням.

“Це стосується не лише написання більшої кількості історій про жінок; це також означає включення більшої кількості жінок у самі розповіді”, - йдеться в заяві газети.

Також газета має намір представляти гендерні питання в усіх своїх розділах та розповідати про їх міжнародний дискурс, особливо в країнах Латинської Америки.

Гендерна тематика стала важливою в Іспанії з огляду на протести, які відбулися в країні 8 березня цього року. Протестувальники вийшли на вулиці, аби висловити свою незгоду з культурою дискримінації, насильства в сім'ї та різниці в оплаті праці чоловіків та жінок. Окрім того, людей обурив вирок у судовій справі, відомій як “справа вовчої зграї” (Wolfpack case). П’ятеро чоловіків були визнані винними у груповому зґвалтуванні підлітка під час фестивалю биків у Памплоні. Однак вони отримали м’якіший вирок, аніж передбачений законодавством за сексуальне насильство. Після протестів іспанський уряд оголосив про перегляд законодавства щодо сексуальних злочинів.

Першою кореспонденткою з гендерної тематики в El País стане Пілар Альварес (Pilar Álvarez). Минулого року схожі посади запровадили американські видання The New York Times та The Washington Post.

Liked the article?
Help us be even more cool!