ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ірина Славінська стала членом редакційної ради Суспільного мовлення

19.09.2018, 11:03
У жовтні 2017 року наглядова рада НСТУ обрала рейтинговим голосуванням п’ять членів редради. Ними стали  Анна Строкань ("UA:Культура"), Тетяна Рихтун("UA:Крим"), Ольга Вакало (Запорізька філія), Владислав Грузинський ("UA:Перший") і Юлія Марковська ("UA:Суми"). У серпні 2018 року Юлія Марковська пішла в декретну відпуску. На її місце обрали Ірину Славінську. Про це повідомляє "Детектор медіа". Зазначається, що в статуті НСТУ вказано, що "редакційна рада формується з числа працівників Телерадіокомпанії у складі 15 осіб, з них п’ять осіб, які призначаються наглядовою радою, п’ять осіб, які обираються загальними зборами творчого колективу Телерадіокомпанії, і п’ять осіб, які призначаються на конференції редакційних рад відокремлених структурних підрозділів Телерадіокомпанії".   Згідно зі Статутом НСТУ, на редакційну раду покладається:

"1) розроблення та подання на затвердження наглядовій раді редакційного статуту Телерадіокомпанії;

2) контроль за дотриманням телерадіожурналістами редакційного статуту;

3) контроль за дотриманням прав телерадіожурналістів, вимог щодо заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії;

4) внесення на розгляд наглядової ради питання про відсторонення посадових осіб від управління Телерадіокомпанією або її окремими підрозділами осіб, які порушували редакційний статут та/або вимоги законодавства щодо прав телерадіожурналістів, заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії, про призначення службового розслідування і звільнення цих осіб відповідно до закону та цього Статуту в разі підтвердження наявності зазначених порушень". 

28 лютого 2018 року наглядова рада НСТУ затвердила Редакційний статут ПАТ "НСТУ", який розробила редакційна рада Суспільного мовника. 31 серпня 2018 року члени редакційної ради ПАТ "НСТУ" ухвалили рекомендації Редради щодо висвітлення подій на тимчасово окупованих територіях.
Liked the article?
Help us be even more cool!