ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ірландія оштрафувала Twitter на 450 тис. євро за проблему із захистом даних

15.12.2020, 17:00
Фото – Jeff Chiu / AP
Фото – Jeff Chiu / AP

Ірландська Комісія із захисту даних (DPC) оштрафувала компанію Twitter на 450 тисяч євро у зв'язку з не досить швидким розкриттям інформації про витік даних.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Комісія оштрафувала Twitter за помилку, через яку деякі приватні твіти стали загальнодоступними. Це перша санкція проти американської фірми в межах нової системи захисту даних Європейського Союзу GDPR.

GDPR діє з 2018 року, але справа Twitter перша, у якій використовується нова система вирішення спорів. За нею один провідний національний регулювальний орган Євросоюзу ухвалює рішення, проконсультувавшись щодо цього з іншими національними регулювальними органами ЄС.

У своєму остаточному рішенні DPC заявила, що спочатку намагалася накласти штраф у розмірі від 150 тисяч до 300 тисяч доларів, але збільшила його після того, як регулятори Австрії, Німеччини та Італії назвали його занадто низьким.

Штраф пов'язаний з розслідуванням у 2019 році помилки Twitter у застосунку для Android, коли деякі захищені твіти користувачів були опубліковані.

У заяві Twitter ідеться, що зволікання з повідомленням про витік даних було "непередбаченим наслідком кадрового питання в період між Різдвом 2018 року і Днем Нового року". Компанія заявила, що внесла зміни, щоб своєчасно повідомляти про інциденти в майбутньому.

Liked the article?
Help us be even more cool!