ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іранського режисера засудили через показ фільму в Каннах без дозволу влади

Іранський суд оголосив вирок режисеру Саїду Рустаї, який представив свій фільм "Брати Лейли" на фестивалі у 2022 році, – шість місяців ув'язнення за "сприяння опозиційній пропаганді". Такий самий термін отримав продюсер Джавад Норузбегі.

Про це повідомляє російська служба ВВС.

За даними газети Etemad, Рустаї та Норузбегі відбудуть одну двадцяту частину терміну, тобто близько дев'яти днів, а решта буде відтермінована на п'ять років. Вони можуть оскаржити вирок.

У період відтермінування засуджені мають пройти курс основ кіновиробництва та утримуватися від спілкування з іншими професіоналами кіно, повідомляє газета.

Фільм "Брати Лейли" розповідає про економічні проблеми однієї з тегеранських сімей та претендував на Золоту пальмову гілку торішнього фестивалю в Каннах. Головного призу він не отримав, але був відзначений премією Міжнародної федерації кінокритиків.

Відразу після виходу фільм був заборонений в Ірані, оскільки, "порушуючи правила, був представлений на міжнародних кінофестивалях", а режисер картини відмовився внести виправлення у фільм на вимогу міністерства культури Ірану, повідомляє AFP.

34-річний Рустаї здобув міжнародну популярність після виходу у 2019 році фільму "Залежні", в якому розглядається проблема наркотиків в Ірані, а також жорстокі та безрезультатні дії поліції щодо боротьби з цією проблемою.

Liked the article?
Help us be even more cool!