ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іранські хакери зламали 15 мільйонів акаунтів у Telegram

03.08.2016, 10:44

Іранські хакери змогли визначити телефонні номери приблизно 15 мільйонів жителів країни, які користуються месенджером Telegram. Повідомили експерти з кібербезпеки Коллін Андерсон і Клаудіо Джарньери з Amnesty International, передає 112.ua з посиланням на Reuters.

Крім цього, хакерам вдалося отримати доступ до акаунтів десятків журналістів та активістів. Агентство пояснило, що злом дозволить створити "карту" користувачів Telegram в Ірані, де сервісом користуються близько 20 мільйонів людей.

Експерти відмовилися пов'язувати зломщиків з іранським урядом і назвали відповідальними за це групу Rocket Kitten, яку раніше пов'язували з атаками на королівську сім'ю Саудівської Аравії, НАТО та іранських опозиціонерів.

Злом став можливий, як уточнюється, через те, що при ідентифікації на якому-небудь пристрої Telegram надсилає користувачу sms-повідомлення. Це ж стало причиною злому акаунтів російських опозиціонерів у квітні, на що творець сервісу Павло Дуров порадив користуватися подвійною ідентифікацією.

В Ірані з'явилася версія, що злом став можливий завдяки співпраці зі стільниковими операторами. Представник Telegram Маркус Ра заперечувати або спростовувати дані про злом не став, але, як і Дуров, порадив ускладнити захист своїх акаунтів.

Власник месенджера вже отримував раніше вимоги від влади Ірану надати можливість для стеження за користувачами і відповідав відмовою. У жовтні 2015 року сервіс був заблокований в цій близькосхідній країні.

Telegram позиціонує себе як дуже надійний месенджер, дані з якого не надаються владі будь-якої країни. На заяву російської компанії Falcongaze про наявність технології для перехоплення повідомлень Дуров говорив, що мова йде про вірус, який повинен бути встановлений на пристрій сполучення з якого потрібно перехопити.

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!