ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іран запровадив санкції щодо президента Радіо Свобода Джеймі Флая

23.02.2023, 11:52
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Іран вніс до списку санкцій президента медіакорпорації Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Джеймі Флая, повідомляє Радіо Свобода

Флай опинився серед майже 40 фізичних осіб і організацій, які потрапили під санкції після того, як ЄС та Велика Британія розширили санкційний список проти Тегерана.

Особам, які потрапили під санкції Ірану, заборонено в’їзд до країни, крім того, у них будуть вилучені всі активи в державі, якщо вони існують і будуть виявлені, сказано в повідомленні міністра закордонних справ Ірану.

“Це знак честі – бути під санкціями іранського режиму. Я пишаюся журналістами Радіо Фарда (іранська служба Радіо Свобода. – Ред.), які викривають урядову брехню та жорстокість і звертаються до дедалі більшої аудиторії, яка хоче правди. Ніщо не завадить нашій роботі”, – прокоментував рішення Тегерана Флай.

Нагадаємо, ЄС і Велика Британія днем раніше запровадили санкції проти 32 іранських посадовців і політиків, а також двох організацій за їхню роль у жорстокому придушенні протестів у країні, зокрема репресій щодо незалежних журналістів, які намагалися висвітлювати події в Ірані.

Тегеран намагається звинуватити західні країни в масштабних протестах, які спалахнули в Ірані у вересні 2022 року після смерті 22-річної Махси Аміні. За даними правозахисних груп, за час масових акцій понад 500 демонстрантів загинули, включно із 70 неповнолітніми, близько 20 тисяч людей ув’язнили. Протести по всій країні почали потроху стихати після того, як стало відомо про перші страти.

У грудні до списку санкцій Ірану потрапила іранська служба Радіо Свобода і французький журнал Charlie Hebdo. Тоді Флай назвав це рішення Тегерана “абсурдною маніпуляцією правдою, звичайною для будь-якого авторитарного режиму”.

Liked the article?
Help us be even more cool!