ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інтернет-провайдерів штрафуватимуть, якщо вони не блокуватимуть російські ресурси

17.05.2017, 10:49

Інтернет-провайдери, які не виконають рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає блокування російських соціальних мереж та сервісів, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності та накладення штрафу. Про це повідомляється на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформації.

У Нацкомісії звертають увагу інтернет-провайдерів, що статтею 145 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторні порушення, вчинені протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

Згідно зі статтею 148-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення порядку та умов надання послуг зв'язку в мережах загального користування - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, зазначили в Нацкомісії.

Як повідомляв ІМІ, 17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема, “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”

15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.

Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України доручено за участю Національного банку України забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Фото - Forbes.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!