ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інтернет-провайдер вимагає через суд у видання Vlasno.info 120 тис. грн компенсації

13.02.2019, 11:34

Господарський суд Вінницької області відкрив загальне провадження у справі за позовом приватного підприємства “Вінастеріск” до “Медіа-Центру “Власно”, повідомляє Vlasno.info.

Позов стосується тексту, опублікованого на сайті видання Vlasno.info 11 січня 2019 року “Як у курортному містечку на Вінниччині російське телебачення транслювали”. У матеріалі йшлося про судове засідання Вінницького апеляційного суду, де розглядалася скарга інтернет-провайдера з Хмільника на арешт вилученого у них майна. У новині повідомлялося, що арешт проводився в межах відкритого кримінального провадження за фактом порушення авторського права та інших суміжних прав. Також видання з посиланням на правоохоронців повідомляло, що провайдер без відповідної ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ретранслював кілька українських телеканалів, а також заборонений для трансляції на території України російський телеканал Russia Today.

У судовому позові підприємство з Хмільника просить суд визнати вищевказану інформацію недостовірною, “припинити її розповсюдження” та спростувати. Також провайдер вимагає від видання відшкодування моральної компенсації у розмірі 120 тисяч гривень.

“Так, у нас на сайті виходила стаття. Вона стосувалася арешту майна у рамках відкритого кримінального провадження та того, що провайдер, ймовірно, причетний до трансляції російського телеканалу. Реакцією фігуранта провадження на цю статтю був судовий позов. Провайдер вимагає від нас так званої “моральної компенсації” у розмірі 120 тисяч гривень”, – зазначила керівниця “Медіа-Центру “Власно” Ольга Маліновська.

За її словами, новина є об’єктивною. “Ми підемо на суд і будемо доказувати свою точку зору, адже матеріал є об'єктивним та повним. У тексті ми нікого ні в чому не звинувачували, оскільки в державі діє презумпція невинуватості, останнє слово – за судом. Наші журналісти будуть присутні на засіданні, оскільки хочуть подивитися на цих людей: які, ймовірно, причетні до трансляції російської пропаганди на Вінниччині, а тепер судяться із незалежним ЗМІ. Розуміємо, що у рамках кримінального провадження у провайдера арештували майно і він, цілком ймовірно, за рахунок цього судового позову та відшкодованої так званої “моральної шкоди” хоче компенсувати власні збитки. Але їм це не вдасться", – сказала Маліновська.

Судовий розгляд позову призначений на середину лютого.

Liked the article?
Help us be even more cool!