ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інтернет-агітатора з Вінниці заочно засудили до чотирьох років ув'язнення

Вінницький міський суд заочно засудив до чотирьох років ув’язнення ексвінничанина, визнавши винним у розповсюдженні матеріалів з публічними закликами до зміни меж території України та у виправдовуванні агресії РФ. Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Також суд постановив конфіскувати квартиру засудженого, яку той має у Вінниці. Чоловік, який має українське громадянство, наразі мешкає в Росії. 

За даними слідства, фігурант у російській соцмережі “Одноклассники” під власним іменем поширював матеріали, спрямовані на дискредитацію української державності та підтримку збройної агресії РФ.

“Обвинувачений відкрито підтримує ворожий пропагандистський наратив про поділ території України між Росією та Польщею та вважає правильними дії збройних сил РФ в Україні”, – зазначили в прокуратурі.

Пресслужба Вінницького міського суду повідомила, що обвинувачений знав про наявність обвинувального акта, але на судові засідання не з'являвся.

“За результатами судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України та призначив йому покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі з конфіскацією всього майна належного на праві власності: квартири, яка розташована у м. Вінниця, власником якої є обвинувачений – конфіскувати”, – йдеться в рішенні суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!