ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Інтер" заявляє про тиск Нацради і готує звернення до суду та ГПУ

19.02.2015, 11:46

Телеканал «Інтер» вважає політикою рейдерства влади рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про оголошення другого попередження телеканалу. Канал готує звернення до суду і в Генеральну прокуратуру України. Про це йдеться у заяві телеканалу.
На телеканалі вважають незаконною перевірку Нацради, на підставі якої було оголошено друге попередження, а також, що “Інтер” отримує попередження, “спірні з юридичної точки зору і однозначні - з політичної”.

На “Інтері” заявляють, що представники Нацради прийшли 5 лютого перевіряти канал незаконно, незважаючи на діючу заборону на проведення перевірок у ЗМІ без дозволу Кабміну і заявки мовника. Так, йдеться у заяві, представники Нацради прийшли на канал без зазначених документів, але на підставі рішення Нацради від 15 січня.

“Регулятор вирішив перевірити на відповідність програмній концепції ефір каналу «Інтер» від 6 січня - святковий день, коли діє спеціальна програмна сітка. Варто підкреслити, що до інших телеканалів перевірка застосовувалася після 20 січня - коли діяла штатна програма”, - йдеться у заяві.
При цьому, зауважують на телеканалі, перевіряючий від Нацради - Дмитро Швидченко - під час моніторингу “поводився упереджено і перевищував повноваження”.

“Замість перевірки конкретних скарг телеглядачів, які нібито надійшли до Нацради, він явно шукав причини для рейдерства. Порушуючи закон, він при позаплановій перевірці діяв, як це передбачено плановою перевіркою: перевіряв кількість національного продукту, жанрове наповнення, рекламу, міжпрограмний ефір, передавачі і статут компанії”, - йдеться у заяві.
На телеканалі з упевненістю заявляють, що “Нацрада попросту шукала формальні причини для відбору ліцензії у опозиційного телеканалу, оскільки спроба відібрати «Інтер» через парламентський механізм, використовуючи тему «участі агресора», у влади провалилася”.
Такі кроки Нацради на каналі розцінюють “як тиск на свободу слова, відповідь на критику скандальних «цензурних» законів, які влада намагається провести через парламент, нехтуючи протестами провідних українських телеканалів, політиків і трьох Президентів України”.
“Ми також бачимо в останніх рішеннях влади системний наступ на ЗМІ, що суперечить демократичним принципам. Так, сьогодні Нацрада зробив санкції щодо одного з телеканалів за трансляцію популярного суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE». Це не залишає сумнівів у системних спробах влади обмежити свободу слова і знищити телеканали, які дають аудиторії альтернативну точку зору”, - йдеться у заяві телеканалу.
Канал зазначає, що протестує проти “незаконних спроб захоплення телеканалу представниками влади, і готові відстоювати свої законні права в суді”.
Як повідомляв ІМІ, 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу "Інтер" друге попередження за підсумками позапланової перевірки, призначеної після моніторингу новорічного ефіру.

15 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу “Інтер” перше попередження за всіма трьома його ліцензіями (на супутникове, цифрове та ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч.

Телеканал “Інтер” звернувся до суду з позовом до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про скасування рішення, згідно з яким мовнику було винесено попередження.

Liked the article?
Help us be even more cool!