ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Інтер" просить Нацраду скасувати друге попередження

05.03.2015, 11:59

Телеканал «Інтер» подав заяву до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про скасування санкції «оголошення попередження», яку він отримав 18 лютого. 5 березня Нацрада розглянула цю заяву та призначила каналу позапланову перевірку, повідомляє Телекритика.

Перевірку призначено щодо дотримання телеканалом «Інтер» вимог частини 8 статті 28 і пункту «а» статті 59 закону «Про телебачення і радіомовлення».

Як зауважили члени Нацради, ліцензіати можуть або оскаржувати санкції в суді, або подавати заяви про скасування санкції у встановленому законом порядку (у такому разі Нацрада знову проводить позапланову перевірку і, якщо фіксує, що порушення усунуті, скасовує санкцію).

З приводу свого другого попередження від 18 лютого «Інтер» звернувся до Нацради, а не до суду. Своє перше попередження від 15 січня «Інтер» оскаржив у суді, який на забезпечення позову вже призупинив дію санкції.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу "Інтер" друге попередження за підсумками позапланової перевірки, призначеної після моніторингу новорічного ефіру. При цьому Нацрада взяла до відома наявність порушень в ефірі інших телеканалів - «1+1», ICTV, «Україна» і Tonis.

Телеканал «Інтер» заявив, що вважає політикою рейдерства влади рішення Нацради про оголошення другого попередження телеканалу і готує звернення до суду і в Генеральну прокуратуру України.

15 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу “Інтер” перше попередження за всіма трьома його ліцензіями (на супутникове, цифрове та ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч.

Телеканал “Інтер” звернувся до суду з позовом до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про скасування рішення, згідно з яким мовнику було винесено попередження.

Liked the article?
Help us be even more cool!