ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Інтер" каже, що після кібератаки вжив усіх необхідних заходів для їхнього запобігання

03.03.2023, 12:10
Фото – фейсбук Інтер
Фото – фейсбук Інтер

Технічні служби Inter Media Group вжили всіх необхідних заходів для ліквідації загрози зовнішнього втручання в роботу ефірних серверів. Про це “Детектору медіа” розповіли в пресслужбі групи.

Нагадаємо, 23 лютого хакери атакували телеканал “Інтер” та ввімкнули в ефірі гімн СРСР. Це сталося під час виступу в “Єдиному марафоні” секретаря РНБО Олексія Данілова. Також гімн, як повідомляли користувачі в соцмережах, звучав і на інших каналах групи: К2 та Zoom.

За інформацією джерел “Детектора медіа”, нібито атака сталася через те, що сервери “Інтера” мали доступ в інтернеті й через вірус на комп’ютері головного редактора випуску новин.

У пресслужбі каналу у відповідь на прохання прокоментувати цю інформацію повідомили, що необхідні заходи для ліквідації загроз вжито і додали: “На цей момент правоохоронці проводять розслідування щодо втручання в ефір телеканалів “Інтер” та “Zoom”, тому Inter Media Group не може оприлюднювати будь-яку додаткову інформацію щодо ситуації або давати більш детальні коментарі на цю тему”.

Як повідомляв ІМІ, 23 лютого 2023 року кібератаки зазнала низка українських інформаційних ресурсів. За інформацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, інцидент не призвів до суттєвого порушення працездатності систем та не вплинув на виконання державними органами своїх функцій.

Liked the article?
Help us be even more cool!