ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Instagram звинуватили в незаконному зборі біометричних даних

13.08.2020, 16:50
Фото – baaz.com
Фото – baaz.com

Проти компанії Facebook, яка володіє соцмережею Instagram, подали колективний позов зі звинуваченнями, що Instagram збирав біометричні дані користувачів (наприклад, сканував їхнє обличчя) без їхнього відома. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Business Insider.

Як заявляють позивачі, Instagram має засіб позначення людей на фото, який використовує технологію розпізнавання облич. І для роботи цієї технології соцмережа й збирає біометричні дані користувачів – без їхнього відома, стверджується в позові.

Колективний позов подали в штаті Ілінойс, де діє закон, що забороняє збір біометричних даних людини без її відома. Позивачі вимагають від компанії виплатити кожному “потерпілому” від однієї до п’яти тисяч доларів.

А оскільки “постраждалих”, за оцінками позивачів, аж 100 мільйонів, то в разі задоволення позову Facebook можуть змусити виплатити 500 мільярдів доларів.

Представниця компанії Facebook Стефані Отвей заявила, що Instagram не використовує технології розпізнавання облич – як це робить, зокрема, Facebook. Позов же вона назвала “безпідставним”.

В умовах користування Instagram окремо згадується про розпізнавання обличчя. “Якщо ми впроваджуємо технологію розпізнавання обличчя у ваш Instagram, спочатку ми повідомляємо про це вас, щоб у вас була змога дозволити або заборонити нам використовувати для вас цю технологію”, – зазначається там. Тобто Instagram заявляє, що не збирає біометричних даних користувачів без їхнього дозволу.

Liked the article?
Help us be even more cool!