ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Instagram звинуватили в дискримінації через блокування оголених фото plus-size-моделі

26.10.2020, 10:25
Фото – Sophia Evans / The Observer / theguardian.com
Фото – Sophia Evans / The Observer / theguardian.com

Соцмережу Instagram звинувачують у расизмі та дискримінації бодіпозитивних людей через блокування оголених фото темношкірої plus-size-моделі Найомі Ніколас-Вільямс.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на The Guardian.

Instagram звинуватили в цензурі оголених фото plus-size-моделі Найомі Ніколас-Вільямс. Соцмережа начебто блокувала її світлини тоді, як аналогічно оголені фото білих та худих моделей не цензурували. Коли звинувачення опублікувало видання Observer, низка творців контенту підтвердила, що платформа неодноразово дискримінувала темношкірих людей, plus-size-моделей та інші маргіналізовані спільноти, видаляючи їхні фотографії або не просуваючи їх так само, як це робила для своїх білих та худих користувачів.

Рух проти дискримінації Instagram отримав назву #IWantToSeeNyome. Його прихильники публікували фото, подібні за композицією до фото Найомі, та відповідними хештегами в соцмережах. Фотограф Найомі Александра Камерон повідомила, що кількість прихильників руху перевалила на 115 тисяч осіб.

Компанія Facebook, яка є власником Instagram, заперечила, що Ніколас-Вільямс стала жертвою расової дискримінації, але підтвердила, що її колишня політика щодо "прикриття грудей та сідниць" призвела до видалення фотографій plus-size-моделі. Керівництво компанії пообіцяло переглянути політику цензурування фото та покращити роботу алгоритмів.

Liked the article?
Help us be even more cool!