ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Instagram запровадила функцію, яка дозволить повідомляти про фейки

16.08.2019, 12:08
Фото – abc7.com
Популярна соціальна мережа Instagram запровадила функцію, яка дозволить користувачам повідомляти про публікації, які, на їхню думку, є фейковими. Після отримання відповідних повідомлень публікації перевірять експерти з фактчекінгу. Про це повідомляє "Ракурс" із посиланням на міжнародну фактчекінгову мережу Poynter. Після отримання відповідних повідомлень публікації перевірять експерти з фактчекінгу. Визнані недостовірними публікації не видалятимуть, однак їх важче буде знайти в пошуковому видаванні. Так, буде заборонене просування таких публікацій за допомогою хештегів. З 15 серпня ця функція вже запрацювала в США, очікується, що протягом двох тижнів її запровадять у решті світу. Для повідомлення про ймовірний фейк потрібно натиснути на розташований у правому верхньому кутку над публікацією значок з трьох крапок, після чого обрати в меню пункт "Неналежний контент", а в ньому натиснути на рядок "Хибна інформація". Експерти Poynter навели приклад того, як працюватиме ця функція.

"Скажімо, хтось розміщує зображення, яке каже, що 2 + 2 = 5, і використовує хештег #MathExpert (експерт з математики. – Ред.) для просування його публікації в Instagram. Щойно сертифікована перевірка фактів оцінює цю публікацію як помилкову, цей вміст перестає відображатися на сторінці хештегів #MathExpert", – зазначили в фактчекінговій мережі.

"В Instagram люди використовують кілька хештегів для поширення свого контенту, щоб він відображався на різних сторінках. Саме в цій сфері ми і будемо працювати", – прокоментувала запровадження нової функції офіційний представник власника Instagram компанії Facebook Стефані Отуей.

Liked the article?
Help us be even more cool!