ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Instagram і Facebook в Україні видалили 1 млн ботів – дослідження

23.09.2019, 16:47

Соціальні мережі Instagram і Facebook в Україні видалили один мільйон ботів у 2019 році. Про це повідомляє "Ліга.Тech" з посиланням на дослідження українського агентства Рlusone.

Після того як кількість користувачів обох платформ досягла піку в лютому цього року, адміністрація Facebook масово видалила фейкові акаунти, йдеться в дослідженні. Тоді кількість користувачів українського Facebook скоротилася з 13 до 12 млн, а Instagram – з 11 до 10 млн. Однак станом на вересень чисельність аудиторії відновилася, йдеться в аналітичному звіті.

Також дослідники стверджують, що "за останні 12 місяців український Instagram зростав швидшими темпами, ніж Facebook". Зараз є всі підстави вважати, що в короткостроковій перспективі Instagram стане соціальною мережею №1 в Україні, стверджують фахівці.

Загалом Facebook в Україні користується 31% населення, Instagram – 26%. У регіональному розрізі найменший рівень проникнення двох соцмереж відбувається в областях, де раніше були популярні російські соцмережі "ВКонтакте" та "Одноклассники".

Єдина область (крім Донбасу і Криму), де Instagram популярніший, ніж Facebook, – Харківська. Водночас у західноукраїнських областях і в центрі країни Facebook є значно популярнішим, стверджують фахівці.

Liked the article?
Help us be even more cool!