ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Insider повідомив про перешкоджання їхній журналістці у суді

27.06.2019, 18:03

Інтернет-видання Insider повідомляє, що суддя Києво-Святошинського районного суду Київського області Світлана Хрипун перешкоджала і погрожувала журналістці Insider Аліні Кондратенко. Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на Insider.

Як пише видання, загалом засідання тривало близько п’яти хвилин. Суддя відкрила засідання, а потім, одразу після того, як журналістка виявила бажання провести фотозйомку, заявила: "Шановний вільний слухач, якщо ви бажаєте знімати судове засідання на мобільний телефон, ми повинні поставити на обговорення це питання. Читайте статтю 27 КПК України. Якщо ви бажаєте знімати судове засідання, ви повинні звернутися з відповідним клопотанням, яке поставлено повинно бути перед учасником процесу".

Водночас прокурор Микола Ніколаєв під час засідання просив видалити із зали суду журналістку.

"Ще раз нагадую, буде клопотання про зйомку? Читайте статтю 27 (кричить!). Встаньте, назвіться. Суд робить вам зауваження про те, що ви порушуєте порядок в судовому засіданні. Я зараз відкладу засідання, якщо ви будете порушувати порядок – я вас виставлю із зали судового засідання. Так, все! Судове засідання відкладається у зв'язку з тим, що журналіст зірвав судове засідання", – резюмувала Світлана Хрипун.

Крім того, журналістка видання Insider Ольга Худецька на своїй сторінці у Facebook написала, що "суддя залякувала Аліну викликом поліції, силовим виведенням руками конвою". Вона додала, що в зв’язку із інцидентом журналістка Insider писатиме заяву.

Худецька додала, що закон про судоустрій та статус суддів прямо дозволяє знімати на мобільний телефон без клопотань і дозволів, за замовчуванням.

https://www.facebook.com/olga.khudetska/videos/2438013023100280/    
Liked the article?
Help us be even more cool!