ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іноземним журналістам, що знімали роботу нелегальної шахти на Донеччині, пригрозили «зарити» в копанці

20.02.2013, 03:33

19 лютого 2013 року іноземних журналістів, які знімали роботу нелегальної шахти в селищі Сніжне Донецької області, переслідували невідомі, повідомляє «Остров» з посиланням на кореспондентів французького 24-го каналу та BBC.

Іноземні журналісти вирушили у селище на власному автомобілі  у супроводі кореспондента «Острова». Однак після того, як знімальна група зняла кілька кадрів нелегальної шахти в лісі, її працівники зробили декілька дзвінків по мобільному телефону і порадили журналістам «змотуватися, поки їх тут не зарили».


На виїзді з селища журналісти виявили за собою стеження. Два автомобіля «Деу Сенс» і «Хюндай Акцент» довгий час переслідували машину іноземній знімальної групи, а потім обігнали, спробували притиснути до узбіччя. Люди з машин замахали руками, закликаючи репортерів зупинитися. Журналісти відмовилися підкоритися. Лише на виїзді з міста на жваву міжнародну трасу Донецьк-Ростов переслідування припинилося.


За словами іноземних журналістів, звертатися в міліцію м. Сніжне вони побоялися, так як раніше читали про зв'язки місцевих правоохоронців з вугільною мафією. На їхню думку, Сніжнянський правоохоронці могли передати їх в руки бандитів.

Liked the article?
Help us be even more cool!