ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інформація про карантин до 15 травня та скасування ЗНО є фейковою – Міносвіти

02.04.2020, 15:55
Фото – Міносвіти
Фото – Міносвіти

Міністерство освіти і науки спростовує поширену в інтернеті та ЗМІ інформацію про нібито продовження загальнонаціонального карантину до 15 травня та скасування зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства у фейсбуці та сайті МОН.

Як зазначає Міносвіти, ця інформація наразі активно поширюється в батьківських та вчительських групах з посиланням на фейсбук-сторінку МОН. 

Однак, зазначає відомство, вона не відповідає дійсності.

"2 квітня уряд визначив, що карантин триватиме до 24 квітня 2020 року. Ця дата наразі залишається незмінною. Якщо уряд ухвалить рішення про продовження карантину, Міністерство освіти і науки повідомить про це на офіційних ресурсах, а також надішле відповідні листи місцевим управлінням освіти", – наголосили в МОН.

Зазначається, що міністерство неодноразово наголошувало, що ЗНО відбудеться незалежно від термінів карантину.

"Єдине, що залежить від тривалості карантинних заходів, – дати проведення тестувань. Наразі на сайті МОН оприлюднено два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії. З ними можна ознайомитися тут", – повідомляє Міносвіти. 

Крім того, МОН не рекомендує жодних конкретних платформ для дистанційного навчання. 

"МОН не надавало преференцій жодним ресурсам і не оплачувало доступ шкіл на жодну онлайн-платформу. Водночас ми дякуємо всім, хто, розуміючи складну ситуацію, зробив безкоштовним доступ на свої платформи, і не схвалюємо дії, коли хтось намагається недоброчесно залучити додаткових користувачів. Просимо повідомляти МОН про такі випадки", – йдеться в повідомленні.

Також міністерство не планувало і не проводитиме загальнонаціональної перевірки знань, здобутих під час карантину.

Liked the article?
Help us be even more cool!