ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інформагенція AFP заявила про кібератаку

30.09.2024, 11:46
Фото – laddlajutt1722 from pixabay

Французьке інформаційне агентство Agence France-Presse (AFP) зазнало кібератаки. Про це йдеться в заяві агентства від 28 вересня.

Атаку на свою ІТ-систему, яка частково вплинула на постачання інформації клієнтам, AFP виявило 27 вересня. Наразі невідомо, хто вчинив цей напад і навіщо.

Технічний відділ агенції аналізує цей інцидент за підтримки Національного агентства безпеки ІТ-систем Франції (ANSSI). Відповідні правоохоронні органи Франції були оповіщені.

“Ми працюємо над аналізом і ліквідацією наслідків цього випадку. Редакція AFP і всі її служби й надалі висвітлюють новини у всьому світі”, – зазначила агенція.

Як повідомляє dpa, до атаки на AFP, у березні, у Франції був зафіксований масштабний кіберінцидент, що вплинув на роботу кількох міністерств і державних установ.

За повідомленнями ЗМІ, відповідальність за ту атаку взяли на себе проросійські хакери, хоча французька влада на той момент не підтвердила це.

Франція заявляє, що Росія активізувала дестабілізаційні операції з початком повномасштабного вторгнення Кремля в Україну в лютому 2022 року.

У травні зламу також зазнало державне польське інформаційне агентство PAP, і уряд у Варшаві заявив, що звинувачує в інциденті російські спецслужби.

Як повідомляв ІМІ, французький орган протидії іноземному впливу VIGINUM заявив про викриття спецоперації Росії під назвою Portal Kombat, у межах якої мережа російських вебсайтів поширювала на Заході кремлівську пропаганду про війну в Україні.

Спецслужби кількох країн ЄС, зокрема Польщі та Чехії, викрили фінансовану Кремлем шпигунську мережу, яка використовувала сайт Voice-of-Europe.eu для поширення дезінформації.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!