ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Індія оштрафувала Google на $161 мільйон

21.10.2022, 18:00
Фото – DW
Фото – DW

Комісія з питань конкуренції Індії оштрафувала Google на $161 мільйон за порушення правил конкуренції, повідомляє Бабель з посиланням на BBC.

Регулятор звинуватив технічного гіганта в укладанні "односторонніх угод" з виробниками смартфонів, щоб забезпечити домінування своїх застосунків. Комісія заявила, що Google "зловживає" ліцензуванням своєї операційної системи Android.

Посадовці наполягають, що Google схиляє виробників гаджетів за замовчуванням використовувати пакет її застосунків, таких як Google Chrome, YouTube, Google Maps та інші. У заяві комісії також підкреслюється, що така практика пригнічує конкуренцію та надає Google необмежений доступ до даних користувачів і вигідних рекламних можливостей.

Google наразі стикається із серією антимонопольних справ в Індії. Місцева влада також перевіряє поведінку компанії на ринку смарт-телевізорів і її платіжну систему в застосунках. Розслідування, пов’язане з Android, було розпочате 2019 року після скарг споживачів смартфонів. Справа схожа на ту, з якою Google зіткнулася в Європі, де врешті компанію оштрафували на $5 мільярдів.

Liked the article?
Help us be even more cool!