ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Індійський суд викликає ВВС для роз’яснення щодо документального фільму про Моді

22.05.2023, 14:19
Фото – currentaffairs.adda247.com
Фото – currentaffairs.adda247.com

Верховний суд Делі викликає представників ВВС у справі про наклеп, пов’язаній з документальним фільмом про індійського прем’єр-міністра Нарендри Моді, де ставилися під питання його рішення під час погромів у Ґуджараті у 2002 році. Про це пише The Guardian з посиланням на індійські ЗМІ.

У позові йдеться, що стрічка "Індія: питання Моді", випущена цього року, ганьбить репутацію Індії, її судової системи й прем’єр-міністра.

У лютому 2023 року посадовці-податківці оглянули офіси ВВС в Делі й Мумбаї після обуреної реакції індійського уряду на документальний фільм.

За даними медіа, позов подала некомерційна організація зі штату Ґуджарат – малої батьківщини Моді. У редакції ВВС наразі не відповіли на прохання прокоментувати ситуацію.

Автори документальної стрічки приділяють увагу рішенням Моді на посаді головного міністра західного штату Ґуджарат під час погромів 2002 року, коли було вбито щонайменше тисячу людей, здебільшого мусульман. За підрахунками активістів, кількість загиблих була більшою в понад два рази.

Раніше Моді відкидав звинувачення в недбалості під час придушення сутичок, а розслідування, санкціоноване Верховним судом, не знайшло доказів, щоб притягнути його до відповідальності. Минулого року Верховний суд відхилив петицію з вимогою нового розслідування.

Уряд назвав документальний фільм, який не виходив у прокат в Індії, упередженою "пропагандою", та блокує поширення уривків з нього в соцмережах.

Раніше ВВС заявляла, що "не має власного порядку денного", й обстоювала свою версію висвітлення подій у стрічці.

Liked the article?
Help us be even more cool!