ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІнАУ просить від влади роз'яснень щодо блокування сайтів

17.05.2017, 13:03

Інтернет Асоціація України (ІнАУ) з метою неухильного виконання рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) та указу Президента України від 15 травня №133/2017 просить якнайшвидше надати роз'яснення про методи застосування запроваджених проти низки інтернет-порталів санкцій.

Про це йдеться в листі асоціації до Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, секретаря РНБО Олександра Турчинова, голови Служби безпеки України Василя Грицака, голови адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Леоніда Євдоченка, голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації Олександра Животовського, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Чи на всіх операторів, провайдерів телекомунікацій, що надають послуги доступу до мережі Інтернет у рамках держави, поширюються вимоги заборони надання послуг доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів/сервісів, визначених у рішенні РНБО, чи такий вид обмежувального заходу (санкції) має виконуватися лише юридичною особою, зазначеною у відповідному пункті рішення”, - запитує в листі ІнАУ.

Асоціація також цікавиться, якщо обмежувальний захід у вигляді заборони надання послуг доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів, визначених рішенням, стосується всіх операторів, провайдерів телекомунікацій, що надають послуги доступу до мережі Інтернет в Україні, то необхідно роз'яснити механізми виконання інтернет-провайдерами такого обмежувального заходу (санкції).

Окрім цього, ІнАУ просить назвати дату, з якої інтернет-провайдери зобов'язані здійснювати обмежувальні заходи, види та межі відповідальності інтернет-провайдерів, встановлені чинним законодавством України, за невиконання або неналежне виконання заборони.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

16 травня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформації повідомила, що інтернет-провайдери, які не виконають рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності та накладення штрафу.

17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема, “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!