ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМП через суд вимагає від ЦВК надати автобіографії Кличка, Тимошенко, Ляшка, Яценюка, Гопко і Бойка

04.03.2015, 16:56

Інститут Медіа Права (ІМП) 4 березня подав у суд проти Центральної виборчої комісії з вимогою оприлюднити автобіографії політичних лідерів, поданих ними до парламентських виборів минулого року. Про це повідомляється на сайті організації.

Як зазначають в ІМП, Центрвиборчком відмовляється відкривати автобіографії тодішніх кандидатів у депутати: Віталія Кличка, Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Арсенія Яценюка, Ганни Гопко та Юрія Бойка.

Таку інформацію ІМП запитував у ЦВК ще у листопаді 2014 року.

ЦВК надала у відповідь лише короткі біографічні довідки, заявляючи, що решта інформації є конфіденційною.

“Така позиція ЦВК прямо суперечить Закону про вибори народних депутатів, який передбачає, що усі документи, подані для реєстрації кандидатів, і автобіографії у тому числі, є відкритими, – зауважує  директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко. – Для виборців важливо знати про освіту, трудову чи громадську діяльність майбутнього депутата. І якщо людина йде в політику, то приховувати таку інформацію вона не має права”.

Також Шевченко додав, що така закритість цього органу може бути зумовлена тим, що теперішній склад ЦВК не змінювався ще з часів Януковича. При цьому строк дії повноважень її членів минув ще вісім місяців тому.

Інститут Медіа Права наголошує, що забезпечення прозорості виборчого процесу, як і подальшої відкритості у діяльності представницького органу влади неможливе без персональної прозорості кандидатів. Разом із перемогою на виборах народні обранці отримують не лише депутатські пільги, а і додаткову відповідальність та підвищену увагу з боку суспільства, яке має право оцінювати свого представника на основі його досвіду і професійності, а не за політичними гаслами та рекламою.

Liked the article?
Help us be even more cool!