ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ та Генпрокуратура розглянули стан справ про порушення прав журналістів

13.04.2012, 03:34
У Генеральній прокуратурі України 12 квітня відбулася нарада з представниками Інституту масової інформації щодо стану розгляду правоохоронними органами заяв та повідомлень про порушення прав та інтересів журналістів і ЗМІ, які сталися останнім часом, повідомляється на сайті ГПУ.

Працівники Генпрокуратури поінформували, що у першому кварталі поточного року органами прокуратури усього розглянуто 18 звернень з вказаних питань в АР Крим, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Одеській, Рівненській, Харківській та Черкаській областях. У тих випадках, де факти порушень закону підтвердилися, вжито заходи прокурорського реагування.

Зокрема, у Запорізькій області Бердянська міжрайонна прокуратура 14 лютого принесла протест на рішення зборів засновників редакції газети "Південна Зоря" від 06.12.2011, яким Бердянські міська та районна ради без участі третього співзасновника - трудового колективу редакції внесли незаконні зміни до статуту газети, хоча таке рішення могло бути прийнято лише одноголосно. Протест задоволено, протиправне рішення скасовано.

Прокуратура Житомирської області завершила досудове слідство та 26.03.2012 направила до суду за ч.2 ст.125 та ч.2 ст.171 КК України кримінальну справу за обвинуваченням трьох громадян, які нанесли ножові поранення головному редактору газети "Сільське життя" (м. Житомир).

Також під час наради з представниками засобів масової інформації обговорені проблемні питання щодо проведення перевірок за заявами та повідомленнями про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, проведення досудового слідства та підтримання державного обвинувачення в кримінальних справах цієї категорії.

У ході наради наголошено на важливості проведеної у Генпрокуратурі зустрічі та необхідності подальшого взаємного інформування щодо стану додержання прав та інтересів журналістів і засобів масової інформації, результатів прокурорських перевірок з цих питань.
 
Нагадаємо, 27 серпня 2010 року у центрі Житомира невідомий завдав два ножові поранення редактору районної газети «Сільське життя» (Житомирський район) Валерію Івановському.
Liked the article?
Help us be even more cool!