ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ та ДМ розробили безкоштовний мобільний додаток “ЗМІя” для роботи журналістів під час виборів

05.12.2018, 11:55

Інститут масової інформації спільно з "Детектором медіа" розробили і запустили мобільний додаток для журналістів “ЗМІя”. Він покликаний допомогти в роботі працівників ЗМІ під час виборів та містить усю необхідну інформацію щодо прав і безпеки журналістів, законодавчої бази та особливостей висвітлення виборів у засобах масової інформації.

В основі додатка – посібник "ЗМІ та вибори. Саморегуляція, безпека, закони", розроблений спільно експертами "Детектора медіа" та ІМІ. В посібнику детально описані практичні й специфічні питання, які ставить перед журналістом передвиборча тематика з точки зору дотримання стандартів професії (попри те, що стандарти є універсальними, незалежно від тематики, що її висвітлює журналіст). Автори розглядають усі основні планові події виборчого процесу – як президентського, так і парламентського, а також події непланові, але цілком імовірні. Окремий розділ видання присвячено рекомендаціям з безпеки журналіста – від поведінки в натовпі до того, як уникнути електронного стеження.

У мобільному додатку описаний алгоритм дій журналіста в разі порушень його прав та зразок заяви до поліції про перешкоджання журналістській діяльності. Також за допомогою спеціальної форми можна повідомити про порушення прав журналістів.

"ЗМІю" можна безкоштовно завантажувати з Google Play на мобільні гаджети, які працюють на ОС Android.

Мобільний додаток  "ЗМІя" було створено за підтримки міжнародної організації Internews Network

Liked the article?
Help us be even more cool!