ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ розпочинає серію матеріалів про ринок російських медіа

Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Інститут масової інформації розпочинає серію матеріалів про ринок російських медіа, незалежно від того, в якій країні вони базуються нині. 

ІМІ прагне дослідити, чи дотримуються інформаційні ресурси журналістських стандартів, які висвітлюють теми, кого запрошують як експертів і чи не просувають наративів кремлівської пропаганди.

“Окрім відверто пропагандистських ресурсів, в РФ є низка медіа, які позиціюють себе як “опозиційні”, “ліберальні” чи “незалежні”. Але чи є вони такими насправді? Ще до широкомасштабного вторгнення Росії до України деякі медіа зареєструвалися в інших країнах, хоча мова публікацій, добір тем та аудиторія, на яку спрямовані матеріали, вказують на те, що вони були й залишаються виключно російськими інфоресурсами”, – зазначає авторка дослідження, медіааналітикиня ІМІ Альона Нестеренко.  

Перший матеріал із серії “Російський медіаринок. Як телеканал “Дождь” виправдовує злочини Росії” вже вийшов на сайті ІМІ.

Інститут масової інформації встановив, що попри заяви “Дождя” про нібито “кришталеву” позицію щодо Криму російський телеканал випускав низку репортажів та публікацій, які легітимізували підконтрольну Кремлю окупаційну владу тимчасово окупованого півострова. Окрім того, “Дождь” довгий час розповідав про війну на Донбасі як про нібито “громадянську”: між “ополченцями” чи “сепаратистами” та українською армією. “Дождь” також публікує фейки та вдається до маніпуляцій. Про все це можна почитати в матеріалі.

ІМІ наголошує на грубих порушеннях журналістських стандартів російським телеканалом “Дождь”. 

“Ми закликаємо міжнародні медійні організації та європейських регуляторів мовлення ставитися розважливо до всіх інфоресурсів і не записувати медіа в “ліберальні” чи то “опозиційні” лише за принципом несхвалення рішення Кремля про широкомасштабне вторгнення”, – йдеться в матеріалі про роботу “Дождя”.

Liked the article?
Help us be even more cool!