ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ: Лідер дотримання журналістських стандартів у лютому — «Українська правда», аутсайдер — «Обозреватель»

12.03.2015, 13:30

У лютому лідером з дотримання журналістських стандартів стало інтернет-видання «Українська правда», яке експерти оцінили в 5,05 з 6 балів (минулого місяця — 4,86). Найгірші показники — у «Обозревателя» — 4 бали з 6 (у січні — 4,24).

Такими є дані Моніторингу дотримання журналістських стандартів в інтернет-виданнях, який проводить Інститут масової інформації.

Так, зазначають експерти, в «Українській правді» найчастіше порушували баланс повноти — 43% матеріалів є неповними, зокрема, бекграунд в новинах часто не додає читачам розуміння суті питання. Натомість зовсім не порушували стандартів достовірності та відокремлення фактів від коментарів. 33% матеріалів у виданні написані з дотриманням основних 6 журналістських стандартів.

У виданнях «УНІАН» та «ЛІГАБізнесІнформ», які отримали по 4,9 балів з 6-ти, найчастіше порушували стандарт балансу думок:  67% та 62% матеріалів цих ЗМІ відповідно є незбалансованими.

«Укрінформ», який також оцінили в 4,9 балів, найчастіше порушував повноту представлених фактів, 33% матеріалів у виданні є неповними. Проте варто відзначити, що найбільше новин з дотриманням усіх шести основних журналістських стандартів — розміщувались саме на сайті Укрінформ (38% з усіх).

У виданні Lb.ua, яке оцінили в 4,76 балів (минулого місяця — 5), порушується стандарт повноти представлення інформації та є проблеми з оперативністю і балансом точок зору.

Найгірші показники у лютому отримав сайт «Обозреватель» — 4 бали з 6 можливих. Лише 19% матеріалів видання опублікувало без порушення стандартів. Найчастіше видання порушує стандарти повноти та оперативності.

 

Довідково: Щомісячний моніторинг журналістських стандартів проводить Інститут масової інформації серед шести інтернет-видань («ЛІГАБізнесІнформ», «Обозреватель», УНІАН, LB.ua, «Українська правда» та «Укрінформ»). Матеріали видань експерти оцінюють на дотримання шести основних журналістських стандартів: баланс думок і точок зору; оперативність; достовірність; відокремлення фактів від коментарів; точність; повнота. Проект реалізується за підтримки Інтернюз Нетворк.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!