ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ готовий захищати журналістів від позовів Медведчука

16.01.2013, 04:34

Інститут масової інформації готовий забезпечити надання правової допомоги кримській журналістці Валентині Самар, яка спеціалізується на журналістських розслідуваннях, а також редакціям засобів масової інформації, над якими нависла загроза судових позовів від Віктора Медведчука.

Юрист ІМІ Роман Головенко заявив: "Зауважимо, по-перше, що матеріал на веб-сайті "Українська правда" є новинним повідомленням (частковим передруком) про факт появи в “Дзеркалі тижня” матеріалу з приводу кримського санаторію. У самому ж матеріалі В. Самар в "ДТ” подано факти з приводу корпоративних відносин між низкою юридичних росіб та В. Медведчуком, описано ситуацію з дитячим санаторієм, а висновки щодо причетності чи непричетності згаданого діяча скандалу з санаторієм кожен читач має змогу зробити сам”, — зазначив Головенко.  

ІМІ також закликає інші профільні медіа-організації долучитися до допомоги цим виданням і журналістам.

Нагадаємо, у газеті “Дзеркало тижня” від 11 січня 2013 року вийшла стаття Валентини Самар «Неріздвяні казки». У ній йшлося про те, що в Алупці (Крим) територію, що належить дитячому протитуберкульозному санаторію ім. Боброва, відрізають від моря, звівши там незаконно паркан. Як встановило журналістське розслідування, фірма, яка побудувала паркан, пов’язана з “київською сімкою” бізнесменів, серед яких — Віктор Медведчук, брати Суркіси, Валентин Згурський, Богдан Губський, Юрій Лях, Олександр Мошинський та інші.

13 січня на сайті руху «Український вибір» з’явилась заява Віктора Медведчука, у якій він називає факти з розслідування «цинічною брехною» і пригрозив судом, якщо газета “Дзеркало тижня” та інші ЗМІ (зокрема, “Українська правда”), які передрукували статтю Самар, не спростують припущень щодо причетності В.Медведчука до скандалу з дитячим санаторієм ім.Борова в Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!