ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ допоміг запитувачу відстояти в суді право на доступ до інформації

19.10.2018, 11:05

18 жовтня Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов запитувача Дмитра Карпія до комунального підприємства (КП) “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського р-ну м. Києва” щодо надання належної відповіді на інформаційний запит та визнання відмови КП в ньому протиправною.

Позов було подано в межах проекту ГО "Інститут масової інформації" (ІМІ) щодо зниження фінансових бар'єрів у доступі до публічної інформації - було профінансовано оплату судового збору та послуги представника в суді. Представником позивача виступав юрист ІМІ Роман Головенко.

У процесі розгляду справи суд витребував копії договорів КП, які стосувалися предмету запиту Карпія, і відповідач їх надав. Відповідач надав копії відповіді на повторний та ідентичний за змістом запит позивача. Проте останній заперечував її отримання, а КП не змогло подати доказів її надсилання Карпію.

Наразі суд оголосив вступну та резолютивну частини судового рішення. Після складення тексту судового рішення в повному обсязі відповідач (КП) ще матиме змогу оскаржити його в апеляційному порядку.

Як повідомляв ІМІ, 20 лютого 2017 року Інститут масової інформації, Центр UA, Інститут розвитку регіональної преси, Центр демократії та верховенства права, Платформа прав людини, Харківська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини та Представництво Американської правозахисної організації Freedom House в Україні підписали Меморандум про створення коаліції “За зменшення фінансових бар’єрів у справах по доступу до публічної інформації”.

На думку підписантів Меморандуму, такі високі фінансові бар’єри фактично блокують можливість для багатьох журналістів та громадських активістів відстоювати право на доступ до публічної інформації в суді.

Долучити свій підпис до Меморандуму можна тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!