ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ допоміг відстояти в суді першої інстанції право на доступ до інформації про землевідвід

09.10.2017, 11:39

15 вересня Окружний адміністративний суд м.Києва частково задовольнив позов запитувачки, головної редакторки сайту “Ні корупції!” Ольги Бурди, яка в 2015 році намагалася дізнатися в Київської міської держадміністрації імена осіб, яким у Деснянському районі були виділені земельні ділянки.

У відповідь на запит Департамент земресурсів КМДА надав перелік рішень Київради, але без указування імен отримувачів землі. При цьому такі рішення з відповідними іменами вже було оприлюднено в Інтернеті на сайті “Ліга”. Також запитувалися документи, що стали підставою для землевідводу, але дане питання було проігнороване розпорядниками.

Позов було подано до КМДА та Департаменту, в судовому процесі відбулося кілька засідань, після чого суд перейшов у скорочене провадження. Постанову було винесено судом після спливу більш, як року: позовні вимоги до Департаменту земресурсів було задоволено, до КМДА – ні, оскільки, на думку суду, повну інформацію за цим запитом мав надавати саме Департамент.

Роман Головенко, один із юристів ІМІ, який представляв запитувачку в суді зазначає: “Тривалий розгляд справ Окружному адмінсуді м.Києва, на жаль, зараз є типовим явищем. Ми задоволені рішенням суду першої інстанції, але як бачимо, законність рішення суду часто може нівелюватися тривалим періодом його очікування (навіть без якихось спроб затягування процесу іншою стороною по справі). На повторний ідентичний запит ми вже отримали копії рішень Київради, але за надання документів, які їм передували, ймовірно ще доведеться “повоювати”.

ІМІ
Liked the article?
Help us be even more cool!