ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГУР Міноборони заперечує, що Шаройко шпигував у Білорусі

21.11.2017, 10:27
Фото - gur.gov.ua

Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) спростувало інформацію Комітету державної безпеки (КДБ) Білорусі щодо причетності затриманого на території Білорусі українського журналіста Павла Шаройка. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій 20 листопада на сайті відомства.

ГУР Міноборони заявляє, що не відповідає дійсності інформація щодо причетності Шаройка до створення агентурної мережі та ведення розвідувальної діяльності на території Республіки Білорусь, а також що він є співробітником управління розвідки.

Водночас в управлінні розвідки заявили, що Павло Шаройко проходив службу у ГУР Міноборони на посаді начальника прес-служби. “У 2009 році він був звільнений з військової служби за станом здоров’я. Після звільнення П. Шаройко працював за раніше набутою спеціальністю – журналістом українських ЗМІ, у тому числі кореспондентом на території Республіки Білорусь”, - зазначили в управлінні розвідки.

Як повідомляв ІМІ, 20 листопада офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин заявив, що затриманий в Білорусі український журналіст “Українського радіо” Павло Шаройко зізнався, що є співробітником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям у званні полковника.

17 листопада голова ПАТ “НСТУ” Зураб Аласанія повідомив про затримання власкора “UA:Українське радіо” в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка, якому висунуто обвинувачення у шпигунстві.

Міністерство закордонних справ Білорусі поки що не коментує інформацію про затримання в республіці власкора “UA: Українське радіо”, громадянина України Павла Шаройка.

Дружина Павла Шаройка повідомила, що журналіста затримали вдома у Мінську ще 25 жовтня. Напередодні затримання у його квартирі був обшук.

Заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що МЗС України наразі вживаються заходи щодо захисту прав Павла Шаройка.

ІМІ звернувся до міжнародних організацій з закликом допомогти звільнити Павла Шаройка.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!