ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Група "1+1 медіа" сподівається, що Рада не запровадить воєнний стан

26.11.2018, 18:19

Група "1+1 медіа" заявляє, що введення воєнного стану обмежує свободу слова та загрожує роботі незалежних ЗМІ, і сподівається, що Верховна Рада не проголосує за поданий президентський проект закону про введення ВС в Україні.

Про це йдеться в заяві групи "1+1 медіа" у зв’язку з можливим введенням воєнного стану, повідомляє УНІАН.

Медіагрупа зауважує, що повністю поділяє необхідність захищати територіальну цілісність і суверенітет України та її громадян.

“Але те, в який спосіб це пропонується робити Указом Президента України, викликає у нас глибоке занепокоєння. Введення воєнного стану обмежує свободу слова та загрожує роботі незалежних ЗМІ. Вважаємо, що пропоновані владою заходи є швидше політичною маніпуляцією та спекуляцією на тлі військової ескалації, аніж рівноцінною відповіддю”, - йдеться в заяві.

Група "1+1 медіа" зауважує, що не розуміє, чому воєнний стан не запроваджувався раніше, а лише напередодні виборів.

“Для нас залишається незрозумілим і нелогічним, чому воєнний  стан не запроваджувався протягом усього часу військових дій на сході, а мова про нього зайшла лише зараз, напередодні виборів. А також як саме обмеження прав та свобод громадян допоможуть вирішити долю українських військовополонених та підвищити обороноздатність країни”, - йдеться в заяві.

Медіагрупа вважає, що перебування українських військовослужбовців у російському полоні “не може стати причиною тотального обмеження прав і свобод людей на території всієї країни”.

“Одна з причин, що пояснює таке рішення, яку бачимо ми, як медіагрупа, та те, що підтверджує інформація з наших джерел, - це можливість безперешкодно обмежувати свободу слова, контролювати роботу ЗМІ в політичних інтересах влади.

Тому ми сподіваємось, що ті заходи, які будуть вжиті, працюватимуть виключно на  визволення військовополонених та захист кордони України, а не створюватимуть передумови для обмеження базових прав та свобод громадян. Сподіваємось, що депутати не проголосують за той проект постанови про військовий стан, який запропонував президент і який фактично створює можливості для заснування на території вільної України поліцейської держави”, - йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 26 листопада Президент України Петро Порошенко своїм указом №390/2018 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада “Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні”.

Рішення РНБО передбачає 12 пунктів, останній з яких є таємним.

26 листопада у Верховній Раді зареєстрований президентський проект закону №9338 “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”. Цим законопроектом пропонується затвердити указ Президента України від 26 листопада 2018 року “Про введення воєнного стану в Україні”.

Liked the article?
Help us be even more cool!