ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Hromadske спільно з "ООН Жінки в Україні" запустило проєкт "Захисниці"

06.10.2021, 10:22
Фото – Громадське
Фото – Громадське

Hromadske спільно з “ООН Жінки в Україні” запустило проєкт “Захисниці” про повернення ветеранок до мирного життя. Про це повідомила пресслужба hromadske.

Це п’ять історій ветеранок про їхній шлях на фронт і з нього, труднощі повернення, віднаходження нових справ та сенсів. 

За офіційними даними, понад 30 тисяч жінок служать у Збройних силах України. Проте загальна кількість жінок-військових набагато вища, бо є бійчині та парамедикині, які служили та служать у лавах добровольчих батальйонів. 

“Повернувшись до мирного життя, ветеранки щодня продовжують боротьбу: вони стикаються з проблемами пошуку роботи, дискримінацією за статтю та віком, з психологічними травмами та з неприйняттям від оточення. Усе це ускладнює їхню реінтеграцію в цивільне життя”, – йдеться в повідомленні. 

“У суспільстві досі вважається, що жінкам не місце на фронті, а 14 жовтня заведено вітати лише чоловіків та ветеранів. Дуже важливо звернути увагу суспільства, що це свято має і жіноче обличчя, і розказати про жінок, які воювали на фронті та повернулися до звичайного життя”, – розповіла про мету проєкту спеціалістка з комунікацій “ООН Жінки в Україні” Ганна Брєдова.

“Цінність проєкту в тому, що ми показуємо, що ветеранки #активні_завжди, вони досі служать Україні та її народу. Після повернення вони можуть боротися з пандемією, щоночі турбуватися про безпеку в місті, ставати депутатками, писати книги й отримувати престижні нагороди, золоті медалі. Війна дещо змінила їхнє життя, але вона точно не змінила їхнє лідерство і бажання діяти задля України, громади, сім’ї, спільноти, самих себе”, – зазначила очільниця ГО “Жіночий ветеранський рух” Андріана Арехта.

Hromadske та “ООН Жінки” прагнуть підтримати захисниць і довести, що ветеранки – хоробрі, активні та мотивовані жінки, які йдуть до своєї мети й мають бути видимими в суспільстві. 

“Сьогодні мало кого здивують жінки на фронті, але стереотипи щодо їхньої ролі на війні досі поширені серед мирного населення та інших військових. Упродовж двох тижнів hromadske розкаже п'ять дуже особистих та сильних історій. Також ми радіємо співпраці з “ООН Жінки в Україні”, оскільки цілі організації перетинаються з інтересами нашої аудиторії”, – сказала креативна продюсерка hromadske Віка Слобода. 

Першу мультимедійну історію можна переглянути на сайті hromadske.

Проєкт реалізовано за підтримки структури “ООН Жінки в Україні”, Уряду Швеції та Міністерства у справах ветеранів України.

Liked the article?
Help us be even more cool!