ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ відкрила провадження через висловлювання Мураєва щодо Сенцова

08.06.2018, 16:00
Фото - скріншот з відео "112 Україна"

8 червня Генеральна прокуратура України внесла до ЄРДР повідомлення щодо вчинення народним депутатом України Євгеном Мураєвим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 2 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) КК України. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, підставою для реєстрації стало проголошення з трибуни парламенту нардепом С. Пашинським промови щодо неправомірних дій Мураєва.

“Мураєв напередодні в інтерв’ю 112 каналу надав правову оцінку засудженню судом країни–агресора українського кінорежисера Олега Сенцова, як терориста, а саме особу, яка готувала підпали та вибухи, чим поставив під сумнів доцільність можливого обміну О. Сенцова на осіб, які обвинувачуються та засуджені українськими судами за тероризм та сепаратизм”, - написала прес-секретар.

Досудове розслідування вищезазначеного кримінального провадження доручено ГСУ СБУ, здійснення нагляду за додержанням законів у формі процесуального керівництва – Генеральній прокуратурі України.

Нагадаємо, Євген Мураєв, який є власником українського телеканалу NewsOne, назвав ув’язненого в Росії українського режисера з Криму Олега Сенцова “терористом для частини населення”.

“Сенцова можна по-різному сприймати. З точки зору того, що людина готувала підпали і вибухи, для частини населення він є терористом. Для націоналістичної частини він, напевно, є героєм. Час розставить на свої місця, хто правий, а хто неправий”, – заявив Мураєв в ефірі телеканалу “112 Україна” 7 червня.

8 червня віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вимагала публічних вибачень  від Євгена Мураєва перед Олегом Сенцовим та оголосила бойкот каналу NewsOne, власником якого є Мураєв.

8 червня Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський (фракція “Народний фронт”) закликав голову СБУ Василя Грицака і Генпрокурора Юрія Луценка порушити кримінальне провадження щодо Євгена Мураєва за його висловлювання про Сенцова.

Liked the article?
Help us be even more cool!