ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ просить арештувати Тамразова із заставою в 577 млн грн

23.08.2018, 11:32
Фото - УНІАН

Генеральна прокуратура підготувала клопотання про арешт екс-заступника голови правління “Укргазвидобування” і власника видання Insider Олексія Тамразова з альтернативою внесення застави у 577 мільйонів гривень. Про це розповів “Українській правді” адвокат підозрюваного Віталій Коломієць.

За його словами, таку інформацію йому повідомив телефоном прокурор.

Пізніше Коломієць повідомив, що розгляд цього клопотання відбудеться 23 серпня близько 11-12 години в Печерському райсуді Києва.

Із усіх фігурантів справи це найбільша сума застави. До цього часу лідером за цим показником був Олександр Кацуба. За його свободу просили 450 мільйонів.

Як повідомляє Insider, Олексію Тамразову інкримінують, що під час проведення газових аукціонів на користь Курченка він отримав частину вигоди для себе.

“За участь у вчиненні вищевказаного злочину колишній перший заступник голови ПАТ “Укргазвидобування” та інша особа, як керівники ПАТ “Укргазвидобування”, отримали частину незаконного прибутку від реалізації привласненого скрапленого газу цього державного підприємства у розмірі 50 відсотків, а саме у сумі понад 577 млн грн, які легалізували через підконтрольні підприємства, у тому числі – ТОВ “Західна нафтогазова компанія”, ASHBURG VENTURES CORPORATION (Панама) та інші, якими розпорядилися на власний розсуд”, – йдеться в повідомленні ГПУ.

Як повідомляв ІМІ, 21 серпня правоохоронці знову затримали власника інтернет-видання Insider та колишнього першого заступника голови правління Укргазвидобування Олексія Тамразова.

21 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Тамразова затримано за статтею 256 (сприяння у злочинний діяльності) та за статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання).

13 серпня власник інтернет-видання Insider Олексій Тамразов вийшов із СІЗО після внесення застави в розмірі 3 мільйони гривень.

10 серпня Печерський райсуд постановив взяти під варту Олексія Тамразова з альтернативою внесення застави у 3 мільйони гривень.

9 серпня власника ТОВ “Всеукраїнська медіагрупа” (інтернет-видання Insider) та екс-першого заступника голови правління компанії “Укргазвидобування” Олексія Тамразова затримали співробітники СБУ та ГПУ.

Йому інкримінують давання хабара у 200 тисяч доларів підозрюваному в незаконному збагаченні прокурору Костянтину Кулику. Адвокати Тамразова заявили, що його підставили.

Liked the article?
Help us be even more cool!