ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо підозрюваного у замаху на Чорновол

10.01.2018, 11:05

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт стосовно одного з підозрюваних, що обвинувачується у вчиненні замаху на умисне вбивство Тетяни Чорновол. Про це повідомляється на сайті ГПУ.

“Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до Бориспільського міськрайонного суду Київської області обвинувальний акт стосовно однієї з цивільних осіб, що обвинувачується у вчиненні у грудні 2013 року замаху на умисне вбивство Т. Чорновол, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України”, - йдеться у повідомленні.

Наразі щодо обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як зазначає ГПУ, загалом за вказаним фактом повідомлено підозри 5 особам: стосовно 2 обвинувальні акти направлено до суду та цих осіб засуджено до позбавлення волі, 1 особа перебуває у розшуку, 1 підозрюваний помер.

Досудове розслідування стосовно інших організаторів та виконавців вчиненого злочину триває.

Як повідомляв ІМІ, у ніч на 25 грудня 2013 року зловмисники жорстоко побили Тетяну Чорновол на трасі біля Борисполя Київської області.

Міліція порушила за фактом побиття Чорновол кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство").

26 грудня 2013 року кримінальне провадження щодо нападу на Тетяну Чорновол додатково кваліфіковано за ч. 2 статті 121 КК України – нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

У лютому 2014 року ГПУ завершила слідство у справі Тетяни Чорновол, і вважає, що на неї напали з хуліганських мотивів. ГПУ вважала, що нібито Чорновол сама "підрізала" автомобіль і їй за це помстилися. Журналістка назвала цю версію абсурдною. За словами Чорновол, напад пов'язаний з її професійною діяльністю.

12 лютого 2014 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід з утримання під арештом на особисте зобов'язання для трьох підозрюваних у нападі на журналістку Тетяну Чорновол – Андрія Насіковського, Олександра Котенка й Олександра Храмцова.

Двоє підозрюваних, у тому числі і Олег Нетребко, були оголошені в розшук

Генеральна прокуратура витребувала у суду справу про побиття журналістки Тетяни Чорновол і перекваліфікувала його з хуліганства на замах на вбивство.

Чорновол займалася журналістськими розслідуваннями стосовно високопоставлених чиновників і брала участь в опозиційних акціях, а зараз бореться з корупцією як чиновник.

З серпня 2014 року Росія надала тимчасовий притулок підозрюваному в нападі на Чорновол Андрію Зінченку. Генпрокуратура України домагалася видачі підозрюваного з початку лютого 2014 року, коли його затримали російські поліцейські за запитом з Києва.

18 листопада 2015 року начальник департаменту карного розшуку МВС Володимир Остапенко повідомив, що організатором побиття Тетяни Чорновол був кримінальний авторитет з Дніпродзержинська (Дніпропетровська область) Олег Нетребко, який переховується від правосуддя.

У червні 2017 року підозрюваний в організації нападу на колишню журналістку Тетяну Чорновол Олег Нетребко  знайдений повішеним в ізоляторі Міністерства внутрішніх справ.

Liked the article?
Help us be even more cool!