ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хотів зрозуміти, що відчувають воєнкори на полі бою – актор фільму "Громадянська війна"

12.04.2024, 14:37

Готуючись до своїх ролей у фільмі “Громадянська війна”, що вийшов у США цієї п’ятниці, актори Кірстен Данст і Вагнер Мура намагалися зрозуміти, як журналісти дають раду з роботою в зонах бойових дій, повідомляє Reuters.

“Громадянська війна” – трилер, дія якого відбувається в недалекому майбутньому, де в суспільстві США стався колапс і розпочалася війна. Вигадана фотографка видання Reuters на ім’я Лі (Данст) і репортер Джоель (Мура) вирушають у подорож із метою доїхати до Вашингтона раніше, ніж місто захопить повстанське угруповання.

“Дещо сталося, з журналістикою сталося дещо дуже сумне й небезпечне”, – сказав в інтерв’ю автор і режисер фільму Алекс Ґарленд.

“Я зробив їх центральними постатями фільму, бо існують дуже хороші журналісти, які займаються якісною роботою. Вони не мають того впливу, який мали раніше. Тож я подумав: “Ну, зроблю щось на противагу цьому”, – зазначив режисер, маючи на увазі політиків, соцмережі й упереджені видання, які підважують роботу журналістів. 

Бразильський актор Мура, який раніше зіграв роль Пабло Ескобара в серіалі “Наркос” від Netflix, вважає, що журналістика допомагає боротися з поляризацією суспільства.

“Людям подобається отримувати інформацію із соцмереж, а там усілякі фейки й бульбашки. Прогресивні люди читають лише прогресивні матеріали, консерватори так само… думаю, що роль журналіста у світі дуже-дуже важлива”, – поділився актор.

Мура розповів, що під час підготовки до ролі йому було важливо зрозуміти, як репортери реагують на бойовищі.

“Перебування на бойовищі, в зоні воєнних дій, – це геть особлива річ, тож здебільшого мене цікавило навіть не дізнатися раціонально, як вони працюють, а зрозуміти, що вони відчувають, коли перебувають на полі бою”, – сказав Мура.

Данст розповіла, що під час підготовки акторський склад фільму подивився, зокрема, документальну стрічку про журналістку Sunday Times Марі Колвін, яку було вбито в Сирії 2012 року.

“Їхнє братерство за таких умов було найсумнішою й найпрекраснішою річчю, яку я бачила. Те, що відчували вони, – саме те, що ми прагнули показати”, – зазначила акторка.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!