ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хорошковський запевнив Райс, що всі політичні сили мають рівний доступ до ЗМІ

17.09.2012, 01:21

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський запевнив 66-го держсекретара США Кондолізу Райс в тому, що всі політичні сили України мають рівний доступ до ЗМІ, повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на прес-службу Хорошковського.

Про це він сказав 16 вересня під час зустрічі в рамках 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом".

Сторони обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні, зокрема, підготовку до парламентських виборів.

"Перший віце-прем'єр зазначив, що питання проведення відкритих і прозорих парламентських виборів відноситься до пріоритетних завдань влади. За його словами, на сьогодні всі політичні сили мають рівний доступ до засобів масової інформації, що є основою для проведення конкурентної передвиборної боротьби", - зазначили у прес-службі.

В той же час, як повідомляв сайт “Вибори та ЗМІ”, представники опозиції не раз повідомляли про те, що не мають можливості виступити на центральних каналах. Зокрема, керівник центрального виборчого штабу «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив, що представники об`єднаної опозиції не розраховують на доступ до головних каналах комунікації з виборцями - центральних телеканалів, газет та рекламоносіїв.

«Влада дійсно дуже боїться об'єднаної опозиції», - зазначив він. За його словами, вже зараз представники «Батьківщини» регулярно стикаються з відмовою ЗМІ розміщувати їхні рекламні ролики, а лідерів опозиції заборонено запрошувати на телевізійні ток-шоу. «Наприклад, Арсеній Яценюк останній раз був на шоу "Велика політика" на "Інтері" два роки тому, 14 травня 2010 року. Відмовилися розміщувати наші рекламні ролики самі рейтингові канали - той же "Інтер" і "1 +1″», - навів приклади пан Турчинов. І додав: «Фактично закритий для нас і ринок зовнішньої реклами. Навіть ті білборди, на яких нам вдалося розмістити свою політичну рекламу, регулярно псують або взагалі демонтують».

Liked the article?
Help us be even more cool!