ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Горковенко оскаржить указ про скасування його призначення членом Нацради

24.05.2019, 15:52

Призначений колишнім Президентом Петром Порошенком член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Горковенко оскаржуватиме в суді указ Президента Володимира Зеленського про скасування його призначення на цю посаду, повідомляє Укрінформ.

“Звичайно оскаржуватиму. Бо це нічим не передбачене (таке скасування попереднього указу – ред.). Таким чином можна і Конституцію скасувати. Є чіткий перелік, виписаний у законодавстві, коли можна скасувати: це або власна заява, або смерть. Виходить, що я помер”, – сказав Горковенко в коментарі агентству.

Він також заявив, що абсолютно спокійно ставиться до цього рішення і був до нього готовий, оскільки напередодні отримував листи і дзвінки з погрозами.

“Напередодні отримував багато повідомлень різного характеру. Останнім часом було також кілька дзвінків з невідомих номерів з вимогою написати заяву на звільнення, “інакше ми тебе розберемо на запчастини”. Очевидно, “розбирати на запчастини” означає ось так. Але в нас правова держава, і суди ніхто не скасовував”, – наголосив Горковенко.

Водночас заступник голови Нацради Уляна Фещук, відповідаючи на запитання, як діятимуть члени Національної ради на наступному засіданні регулятора, коли на роботу повернеться Юрій Артеменко, якого колишній Президент Порошенко звільнив з посади голови Нацради, а Зеленський скасував цей указ, сказала, що Артеменко не може прийти на роботу, оскільки “його на посаді не поновили”. “Його не повернули”, – сказала вона.

У свою чергу Горковенко уточнив, що Зеленський лише скасував указ про звільнення Артеменка. “Але це не повернення на посаду”, – наголосив він.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня Президент України Володимир Зеленський скасував указ про призначення Володимира Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

4 травня Юрій Артеменко подав у відставку з посади члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. 4 травня Петро Порошенко звільнив Артеменка з посади члена Нацради.

4 травня колишній Президент України Петро Порошенко призначив Володимира Горковенка членом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!