ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гордон і Бацман пішли з телеканалу "112 Україна" через Медведчука

17.05.2019, 10:08
Фото – youtube.com

Засновник інтернет-видання “Гордон” Дмитро Гордон та ведуча Олеся Бацман заявили про припинення своєї співпраці з телеканалом “112 Україна”. Про це вони заявили 16 травня в прямому ефірі “112 Україна”, повідомляє Укрінформ.

В ефірі програми “Вечірній прайм” Дмитро Гордон нагадав, що у 2017 році гендиректор телеканалу “112 Україна” Єгор Бенкендорф і тодішній генпродюсер Сергій Логунов запросили його вести програму на каналі.

“Вони мене переконали, що це дуже цікаво, що це прекрасний канал, що буде повна свобода слова, буде чудово. Я ніколи не працював на 112-му каналі і свої телевізійні програми завжди знімав безкоштовно. Я не заробляв грошей, між нами не було грошей, це була любов обопільна”, – розповів Гордон про прихід на канал і умови співпраці.

Він зазначив, що насторожено поставився до інформації, що новим власником “112 Україна” став колишній глава АП, кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук.

“Я поставився до цього насторожено, але продовжував виходити на каналі, висловлюючи свою думку за повної свободи слова. Я хочу сказати, що ніхто ніколи на 112-му каналі не казав мені, що я повинен говорити і що я не повинен говорити”, – сказав журналіст.

Але останнім часом, підкреслив він, на каналі “112 Україна”, як і на NewsOne, Медведчук і його соратники займають дуже багато ефірного часу і пропагують ідеї “русского мира”.

“Дуже багато людей, які пропагують ідеї “русского мира”, ідеї, близькі Путіну, ідеї, які мені абсолютно чужі. Я є патріотом своєї країни, я люблю свою країну, я не люблю російське керівництво, не люблю тих, хто пропагує ідеї “русского мира”, як це робить Медведчук. У мене немає до нього особистих претензій, я з ним не знайомий, я його бачив тричі в житті, але мені дуже зле тому, що я виходжу на каналі, де Медведчук та інші люди пропагують “русский мир”. Останнім часом до мене дедалі частіше підходять люди й кажуть: “Вам не соромно? Чи ви – людина Медведчука?” А я ніколи не був людиною Медведчука, і мені дійсно соромно. Тому я прийняв важке для себе рішення: я більше не виходитиму на 112-му каналі та на каналі NewsOne ні як гість, ні як ведучий. Сьогодні останній мій ефір”, – сказав журналіст.

Гордон подякував колективу “112 Україна” за співпрацю і повідомив, що продовжить спілкуватися з глядачами на своїх YouTube-каналах.

Схожу заяву зробила й Олеся Бацман наприкінці прямого ефіру своєї авторської програми, яка вийшла після “Вечірнього прайму”.

“Сьогоднішній ефір програми “Бацман” останній на 112-му каналі. Програма “Бацман” більше не виходитиме на 112-му. Річ у тім, що останнім часом Віктора Медведчука і тієї ідеології, кремлівської ідеології, яку він пропагує, стало занадто багато на каналі. І я не бачу для себе можливості продовжувати виходити на 112-му каналі. Подробиці ви зможете прочитати на моєму Фейсбуці та сайті “Гордон”, - сказала Олеся Бацман.

Вона також подякувала всій творчій команді “112 Україна”, з якою майже два роки створювала програму, а також глядачам, завдяки яким програма мала високі рейтинги.

Із 2017 року на телеканалі “112 Україна” двічі на тиждень виходила авторська програма Дмитра Гордона “Гордон” і раз на тиждень він був гостем програми “Вечірній прайм”.

У серпні минулого року завдяки розслідуванню журналістів програми “Схеми” стало відомо, що керівництво телеканалу “112 Україна” пов’язане з політсилою, наближеною до проросійського політика Віктора Медведчука. Хоча канал офіційно назвав своїм власником Едуарда Катца – чоловіка, що мешкає в німецькій глибинці й заробляє на життя перепродажем вживаних автомобілів, повідомляє Радіо Свобода.

Liked the article?
Help us be even more cool!