ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Вежі" заявив про погрози від прибічників Шарія

12.07.2019, 15:01
Фото - "Вежа"

Головний редактор вінницького інформаційного порталу “Вежа” Андрій Качор заявив, що йому та його родині, а також журналістам видання погрожують шанувальники проросійського відеоблогера Анатолія Шарія. Про це він написав 11 липня на сайті “Вежа”.

Погрози почалися після публікації 8 липня на сайті видання новини про спалення невідомими вінницькими активістами агітаційних матеріалів партії Шарія. 

За кілька годин після публікації Шарій виклав у себе на YouTube 15-хвилинний фільм про Качора, його дружину та сина, в якому погрожував та ображав родину журналіста.

Протягом кількох наступних годин Качору та його родині, а також журналістам “Вежі” надходили сотні погроз фізичною розправою з України, Росії, ОРДЛО та Криму.

До цькування долучилась і працівниця дитсадка, у який ходить син Качора. За його словами, вона під дописом Шарія повідомила, “в який саме дитсадок ходить мій син, деталізуючи його місце розташування”.

“Протягом цього ж дня з’являється інформація про те, що вінницькі прихильники Шарія планують атаки на моє помешкання (адресу якого вони, найпевніше, також дізналися від виховательки в дитсадку). Зокрема, планувалося здійснити фізичний напад на мене, облити під’їзд, у якому я проживаю, свинячою кров’ю, атакувати офіс, де працює моя дружина, а також “виловлювати по одному” журналістів “Вежі”, – написав Андрій Качор.

Як повідомив журналіст, він написав заяву в поліцію та СБУ щодо погроз. 

“З приводу заявлених погроз мною була написана заява в поліцію та здійснено звернення в СБУ. В діях російських провокаторів, я вбачаю склад злочину за ст. 345-1 ч. 4 ККУ”, – написав він.

У коментарі ІМІ Андрій Качор повідомив, що станом на 12 липня погрози не припинилися і продовжують надходити.

“Ні, погрози не припинилися, вони планують іти до мого будинку чи офісу цими вихідними. Сьогодні нашій співробітниці підпалили паркан у приватному будинку, не знаємо хто”, – сказав він. 

Також він додав, що поліція відкрила за фактом погроз кримінальне провадження за ст. 345-1 Крмінального кодексу.

Liked the article?
Help us be even more cool!