ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Сільської газети" заявила про три напади та грабіж примірників видання

25.06.2019, 13:22

Головна редакторка “Сільської газети” Юлія Бібко заявила про три напади та грабіж, скоєні на журналістів-волонтерів видання протягом червня, та просить про допомогу. Про це йдеться у її зверненні, оприлюдненому 25 червня на сторінці газети у Фейсбук.

Напади сталися 12, 13 та 24 червня. Редакція підозрює, що напади були зумовлені критичними матеріалами щодо народного депутата по 38 виборчому округу Вадима Нестеренка.

За її словами, перший напад стався 12 червня в селі Знаменівка, нападники на двох авто заблокували автівку волонтерів, та погрожуючи зброєю, забрали 2000 екземплярів газети, побили та порізали ножем чотири колеса автівці волонтерів. 

Наступний напад стався 13 червня в селі Сергіївка, нападники в результаті погоні зупинили автівку з волонтерами та відібрали близько 1500 екземплярів. За словами редакторки, рятуючи свої життя та здоров’я волонтери кинули свою автівку та сховались від нападників. Редакція звернулася в поліцію щодо цих нападів.

Втретє на волонтерів газети напали 24 червня в селі Шандрівка, четверо невідомих на автівці синього кольору “Мазда” державний номер АЕ8791КВ зупинили автівку, яка розвозила тираж газети, та погрожуючи фізичною розправою забрали у волонтерів 4150 примірників газети. Ніхто не постраждав. Поліція затримала нападників, проте через добу були відпущені з-під варти. За даними редакторки, нападниками виявились співробітники служби охорони ТОВ “Дніпромлин”.

“Я, Бібко Юлія Вікторівна прошу звернути увагу на систематичні переслідування та грабіж журналістів-волонтерів друкованого видання “Сільська газета”. Я прошу максимального розголосу, аби привернути максимальну увагу до ситуації, яка склалась з нашим виданням. Прошу допомогти зупинити безкарне свавілля народного депутата Нестеренка Вадима Григоровича, аби винні в нападах на журналістів отримали справедливе покарання відповідно чинного законодавства”, - йдеться у зверненні редакторки.

Як повідомляв ІМІ, 12 червня на Дніпропетровщині невідомі напали на волонтерів та викрали близько двох тис. примірників “Сільської газети”.

Поліція за вказаним фактом внесла відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Напад редакція газети пов’язує з тим, що опублікувала матеріали про кандидата в нардепи по 38 округу Вадима Нестеренка.

Liked the article?
Help us be even more cool!